fbpx
Scroll naar boven

Blokhutten

Een blokhut, tuinhuis, veranda of overkapping geven uw tuin een extra sfeervolle en warme uitstraling. Daarnaast kan het ook nog eens erg functioneel zijn. Denk hierbij aan opslag voor uw spullen of een plek om gezellig te barbecueën in de zomer met vrienden en familie. Wat uw smaak ook is, Lawo Woudenberg biedt een zeer breed assortiment om aan al uw wensen te voldoen!

Uw eigen blokhut?

Bij Lawo in Woudenberg kunnen wij u alles uitleggen over de verschillende soorten tuinhuizen, welke verkrijgbaar zijn in diverse maten en modellen. Wij leveren met name in de regio Amersfoort, Utrecht, Leusden, Zeist en natuurlijk Woudenberg zelf. Een groot deel van ons assortiment kunt u ook terugvinden in onze webshop.

Assortiment blokhutten

Ons assortiment bestaat uit:

  • Blokhutten: wellicht heeft u specifieke wensen voor uw blokhut? Wij beiden een breed aanbod met verschillende typen en soorten blokhutten. Foto’s van onze blokhutten kunt u vinden in ons fotoalbum.
  • Tuinhuizen: houten tuinhuisjes (en blokhutten) kunt u voor vele toepassingen gebruiken. Bijvoorbeeld voor het opbergen van tuingereedschap, fietsenstalling of een gezellig zitje.
  • Tuinoverkappingen: stel u wilt een tuinhuis, maar uw tuin is daarvoor niet groot genoeg. Heeft u al eens aan een hoektuinhuis gedacht? Hoektuinhuisjes besparen u heel veel ruimte. Bovendien heeft de hoek waar u uw hoektuinhuis neerzet geen schutting nodig. Kijk eens in ons fotoalbum voor tuinoverkappingen die wij hebben geplaatst. Ook voor uw kinderen kan een tuinoverkapping ideaal zijn om in te spelen. Voor foto’s van het overdekt spelen kunt u ook een kijkje nemen in ons fotoalbum.
  • Houten carports: Wilt u uw auto droog zetten? Dan is een houten carport de perfecte oplossing. Het is goedkoper dan een garage en kan gemakkelijk geplaatst worden. Daarnaast kan hij los staan of tegen uw woning gebouwd worden. Onder de carport is uw voertuig beschermd tegen vuil en weersinvloeden. Door de open wanden is er een luchtcirculatie mogelijk die de auto snel droogt, wat weer roestvorming tegengaat. De moderne carports van hout zijn in verschillende maten verkrijgbaar.
  • Metalen tuinhuizen: een metalen berging doet zijn naam eer aan: het is de eerste metalen berging die gerekend kan worden tot de moderne architectuur. Het opvallende uiterlijk van het metalen tuinhuis en de vele praktische voordelen voor het dagelijks gebruik, garanderen onbekommerd genieten. De levenslange onderhoudsvrijheid spaart geld en kostbare vrije tijd.

Bouwvergunning

De regels voor het plaatsen van een blokhut of  tuinhuis zijn de afgelopen jaren soepeler geworden. De meeste tuinhuisjes tot 10 m2 kunt zonder vergunning bouwen. Tuinhuisjes tot 30 m2 mag u vaak zonder vergunning bouwen mits u een afstand van 100 cm vanuit de erfgrens aanhoudt.

Voor het bouwen van tuinhuisjes of blokhutten nabij open water gelden vaak grote afstanden, meestal 5 meter. Let op: een blokhut of tuinhuis vergunningsvrij bouwen kan doorgaans niet wanneer dit strijdig is met het vigerende bestemmingplan. Als het gebied dus bijvoorbeeld een agrarische bestemming heeft, mogen daar in principe geen tuinhuisjes of blokhutten gebouwd worden, ook al zijn deze tuinhuisjes kleiner dan 30m2 of 10 m2. Per gemeente kunnen de regels afwijken. Ook op recreatieterreinen kunnen andere regels gelden.

Actuele informatie vindt u op Rijksoverheid.nl of informeer bij uw gemeente.

categorie-blokhutten

Blokhutten

Tuinhuis met gestapelde wanden

categorie-tuinhuizen

Tuinhuizen

Tuinkamer of bergruimte

categorie-tuinoverkapping

Tuinoverkapping

Beschut tegen zon en regen

categorie-metalen-tuinhuizen

Metalen tuinhuizen

Onderhoudsvrije opbergruimte

categorie-carport

Houten carport

Bescherm je heilige koe

categorie-bouwvergunning

Bouwvergunning

Doe het volgens de regels