fbpx
Scroll naar boven

Opsluitbanden

Kies hier de producten waar je naar op zoek bent.

Opsluitband kopen

Voor het “opsluiten” van de bestrating en om het “weglopen” van de stenen tegen te gaan gebruiken we een opsluitband. Deze opsluitbanden zijn er in diverse diktes en hoogten. Voor terrassen en paden worden meestal de kleinere banden gebruikt en hoge opsluitbanden voor andere doeleinden. Voor een oprit adviseren we een zwaardere band te gebruiken. Wij hebben verschillende banden van beton tot aan banden van natuursteen in ons assortiment. Denk eens aan:

  • Opsluitbanden antraciet
  • Opsluitbanden hoog
  • Opsluitbanden beton

Voor  het verfraaien van je tuin, terras en oprit hebben wij een zeer gevarieerd assortiment opsluitbanden van de allerbeste kwaliteit. Wil je weten wat er allemaal verkrijgbaar is? Kom dan bij ons langs in Woudenberg. Je bent van harte welkom!

Met opsluitbanden een mooie tuin

Opsluitbanden hebben een belangrijke functie in je tuin. De opsluitbanden voorkomen bijvoorbeeld dat de bestrating wordt weggedrukt. Ze houden in feite de tuin op zijn plaats. Het onderliggende zand kan niet verschuiven en verzakken of wegvloeien door overmatige neerslag. Opsluitbanden zijn ook niet alleen te gebruiken in de tuin, ook voor het terras en langs de oprit zijn opsluitbanden zeer effectief.

Opsluitbanden maken je tuin een stuk mooier, omdat de beplanting en de bestrating van de tuin afgebakend wordt, vindt er geen verloop plaats, de contouren mooi strak en het patroon blijft intact. Er zijn bovendien geen verzakkingen en niveauverschillen. Opsluitbanden houden daarnaast ook planten en aarde netjes ophun plaats. Door de opsluitbanden creatief te plaatsen, geef je de tuin meer karakter geven.

Naast onze rechte opsluitbanden van antraciet en andere kleuren hebben wij ook ronde opsluitbanden van beton. Ronde opsluitbanden van beton zorgen weer voor een hele andere look. Zo leg je een unieke bestrating aan.

Opsluitband met visbek

Om ervoor te zorgen dat de opsluitbanden goed in elkaar overlopen, worden ze vaak gemaakt met een zogeheten visbekmotief. Deze V-vorm aan weerszijden maakt het eenvoudig om de opsluitbanden aan elkaar te koppelen zonder ze vast te maken met cement of andere nodige middelen. Plaats de banden goed dicht tegen elkaar over de gewenste lengte van de tuin of het pad. Dankzij een opsluitband met visbek blijft hierdoor de hele band netjes uitgelijnd zonder verschuiving.

Opsluitbanden zijn verkrijgbaar in diverse materialen en kleurstellingen bij ons in Woudenberg. Let goed op de gewenste diepte en hoogte. Een opsluitband van beton is vooral praktisch. Als de banden duidelijk in het zicht staan, dan geeft een natuursteen model een prachtig en organisch karakter aan je tuin.

Laat je goed adviseren over de mooiste en beste opsluitbanden voor jouw tuin! Naast mooie sierbestrating, verkopen wij ook: betontegels, keramische tegels en klinkers. Dus woon je in de omgeving van Amersfoort, Utrecht en Zeist? Kom dan gezellig langs!

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn in jouw tuin?