fbpx
Scroll naar boven

Siergrind, siersplit en zand

Haal de natuur in je tuin.

Siergrind, siersplit en zand

Ben je op zoek naar siergrind, siersplit of zand? Dan moet je bij Lawo Woudenberg wezen. Geef uw tuin een natuurlijke uitstraling met grindpaadjes, splitvakken, rotsen en natuursteen brokken. Er zijn enorm veel soorten grind en split in vele kleuren en gradaties bij ons verkrijgbaar. Eigenlijk mag grind of split in geen enkele tuin ontbreken om het overvloedige regenwater snel en makkelijk af te voeren. Om het split en grind op de juiste plek te houden is plaatsen van een grindmat aan te raden. Voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.

Verschillende grootte’s grind en split

Grind en split kan allebei dezelfde fractie (grootte) hebben. Er is grind in de fractie 8-16mm en er is split in de fractie 8-16mm. Het verschil tussen grind en split is, dat grind door de natuur z’n vorm heeft gekregen en dat split geforceerd in deze vorm is gemaakt. Grind is jarenlang door waterlopen en beekbeddingen gerold, daardoor is het materiaal aan alle kanten afgesleten. Split daarentegen wordt machinaal in grote brokstukken gedolven, later in kleinere fracties gebroken en daarna gezeefd. Split heeft daarom altijd breukvlakjes en scherpere randjes. De meeste soorten grind en split kunnen ook in grotere brokken gekocht worden. Deze kunnen wij gemakkelijk speciaal voor je bestellen.

Voordelen grind en split

Heb je al grind of split in uw tuin? Grind en split is momenteel erg populair. Vooral de laatste jaren wordt grind zeer veel gezien op erven en in tuinen. Dat komt voornamelijk door de vele voordelen die grind te bieden heeft. Hieronder vind je een aantal belangrijke voordelen:

  • Grind is stijlvol: grind geeft jouw tuin een stijlvolle en sfeervolle uitstraling, of je nu een moderne, strakke tuin aanlegt of een ouderwets boerenerf. Wanneer je over een erf rijdt met grind krijg je vaak al helemaal een vakantie gevoel.
  • Eenvoudiger aan te leggen: ben je niet zo’n fan van klussen? Heb je helemaal geen groene vingers? Geen probleem, want dan is grind namelijk ideaal. Een grindtuin (of pad, siertuin, oprit, terras etc.) is zeer eenvoudig aan te leggen! Voor meer informatie kun je terecht bij onze medewerkers van Lawo. Wij kunnen een grindpad ook voor je aanleggen.
  • Grind heeft niet veel onderhoud nodig: als je het grind eenmaal (goed) hebt aangelegd heb je verder weinig werk meer. Af en toe harken is meestal voldoende.
  • Grind is ideaal te combineren: wil je meerdere materialen of stijlen combineren in de tuin, dan is grind de ideale partner. Omdat grind in zoveel kleuren en vormen voorkomt is er altijd wel een soort die past bij jouw stijl en beoogde look.
  • Grind is een natuurproduct: ook dit is een voordeel. Omdat grind een puur natuur is, gebruik je geen milieubelastende materialen.

Grindstabilisatie

Voordat je grind laat plaatsen zul je eerst de grond moeten stabiliseren. Dit zorgt ervoor dat je niet met fietsbanden of zelfs autobanden diep wegzakt in het grind. Ook is grindstabilisatie nodig voor mensen die moeilijk ter been zijn. Grindstabilisatie zorgt er namelijk voor dat het lopen over grind veel makkelijker gaat. Om deze irritaties en onhandigheden te voorkomen kunt u uw grind stabiliseren met spliplaten. Gevuld met grind ontstaat een hecht oppervlak wat uitstekend begaanbaar is en blijft. Zonder sporen of kuilen en probleemloos in onderhoud. Ook zorgt grindstabilisatie ervoor dat het grind beter op zijn plek blijft liggen, hierdoor hoef je het grind minder vaak aan te vullen wat erg fijn is voor je portemonnee.

Niet alleen kun je bij Lawo Woudenberg terecht om deze grindmatten voor grindstabilisatie aan te schaffen, ook kun je de grindmatten laten aanleggen door ons. Dit scheelt ke veel werk en zo weet je zeker dat de grindstabilisatie juist wordt uitgevoerd.

Siergrind, siersplit en zand kopen

Voor siergrind, siersplit en zand kun je terecht bij onze vestiging in Woudenberg. We kunnen je alles uitleggen over de verschillende soorten siergrind, siersplit en zandsoorten. Kom je binnenkort eens langs in de showroom bij Lawo in Woudenberg?

halfverharding-button

Halfverharding

Stevig zonder bestrating

Split-3

Siergrind

Geen steentje is gelijk

ophoog-zand-1567431309_n

Zand en invoegzand

Fundament en afwerking

keien

Sierkeien of zwerfkeien

Elke kei is uniek

schanskorf

Schanskorven

Natuurmuur

grindstabilisatie

Grindstabilisatie

Geen rollende steentjes meer

antiworteldoek

Antiworteldoek

Voorkom wegzakkend grind en split